Handleiding vergunning aanvraag VRW Curaçao

Met onze handleidingen kunt u uw VRW vergunning voor stage of werk aanvragen

Verklaring van Rechtswege; VRW

Komt u binnenkort naar Curaçao of bent u al op dit mooie eiland en gaat u aan de slag als stagiaire of werkende? Dan heeft u de zogenoemde Verklaring van Rechtswege nodig; VRW.

Sinds 2016 kunt u deze Verklaring van Rechtswege uitsluitend nog online aanvragen. Omdat dit aanvraag proces ingewikkeld in elkaar steekt, hebben wij twee handige handleidingen voor u gemaakt. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd wat u moet regelen en hoe u dit moet regelen.

Daarnaast leggen wij in deze handleidingen uit hoe u een account moet aanmaken en hoe u de aanvraag voor uw Verklaring van Rechtswege moet invullen in het onlinesysteem. Welke handleiding u nodig heeft is afhankelijk van het doel van uw verblijf op Curaçao.

Stage lopen

Indien u gaat stage lopen heeft u de handleiding voor stagevergunning nodig.

Deze Verklaring van Rechtswege is alleen toegespitst op stagiaires en de Verklaring van Rechtswege wordt afgegeven voor de exacte duur van uw stage.

(Vrijwilligers-) werk

Wanneer u gaat werken of vrijwilligerswerk gaat doen, heeft u de Werkvergunning handleiding nodig.

De overheid wil zeker weten dat u voldoende inkomen gaat vergaren waarmee u in uw eigen levensbehoeften kan voorzien. Het is hierbij dus van belang dat uw werkgever ook zijn verklaring in heeft gevuld voor uw Verklaring van Rechtswege aanvraag.

Voorkom verassingen

Wilt u de Verklaring van Rechtswege zelf indienen? Regel dit dan met onze handige handleidingen en kom niet voor verrassingen te staan!

Informatie boeken over Curaçao

Uit alle boeken die er over Curaçao zijn geschreven hebben wij een beperkte selectie voor u gemaakt.

Of u nu gaat stage lopen, werken of bijvoorbeeld als rentenier naar Curaçao komt, hiermee krijgt u de mogelijkheid om zich voor te bereiden op uw mooie avontuur op Curaçao.