Doe-het-zelf handleiding Werkvergunning Curaçao

Wanneer u (vrijwilligers-) werk op Curaçao wilt verrichten, dan heeft u een Verklaring van Rechtswege nodig.

Werken op Curaçao

Bent u het regenachtige Nederland even zat en wilt u genieten van een heerlijk tropisch klimaat? Kom dan naar Curaçao en beleef hier de ultieme werkervaring. Als u niet al te kritisch bent in het zoeken van een baan, dan kun u op Curaçao zeker op korte termijn aan de slag. Er zijn altijd wel vacatures open in de toeristische sector die u eventueel kunt vervullen. Daarnaast zijn er vele internationale organisaties gevestigd op Curaçao die vragen naar professionals.

Wanneer u hebt besloten om te gaan werken op Curaçao, moet u nog wel een aantal dingen regelen. Denk hierbij aan huisvesting, een werkvergunning aanvragen (officieel een Verklaring van Rechtswege), een auto huren e.d. Gelukkig kunnen wij u met het belangrijkste helpen, namelijk uw werkvergunning.

Handleiding werkvergunning Curaçao

Om de werkvergunning voor op Curaçao direct goed aan te vragen, hebben wij een handige handleiding voor u gemaakt. In deze handleiding wordt stap voor stap toegelicht wat u allemaal moet regelen en hoe de aanvraag gedaan moet worden. Deze kun u eenvoudig via ons verkrijgen en dan kunt u direct starten met het aanvragen van uw werkvergunning voor Curaçao.

Heb u tijdens het aanvraagproces vragen of onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen dan samen kijken waar u vastloopt en hoe we dit kunnen oplossen.

Huisvesting op Curaçao

Tijdens het werken op Curaçao is het natuurlijk extra fijn als u een goed onderkomen hebt. Het regelen van een huisvesting op Curaçao is vrij gemakkelijk, echter is het aanbod van lange verhuur vaak kleiner dan de vraag.

Daarom adviseren wij altijd om tijdig te starten met het zoeken naar een geschikte huisvesting. Daarnaast dient u voordat u uw werkvergunning voor Curaçao aanvraagt, de huisvesting te hebben geregeld! U moet namelijk tijdens de aanvraag aangeven waar u gaat verblijven.

Wanneer mag ik werken?

Zoals u wellicht al vaker gelezen en gehoord hebt, mag u als Nederlander per jaar zes maanden op Curaçao wonen. De overheid gaat er dan vanuit dat u als toerist verblijft op Curaçao. Wanneer u plannen hebt om te gaan werken op Curaçao, dan mag u niet zomaar op het eiland verblijven zonder vergunning. U hebt dan een werkvergunning nodig, zodat u legaal de werkvloer op kan. De immigratiedienst en overheid kijken bij de beoordeling van uw werkvergunning of u uzelf kunt voorzien in u eigen levenshoud gedurende uw tijd op Curaçao.

Het grote voordeel bij de aanvraag van een werkvergunning op Curaçao is dat u als Nederlander al direct na het indienen van de aanvraag aan de slag mag. U hoeft dus niet te wachten op de beslissing van de overheid. Het is dus toegestaan, na de online inlevering van u documenten bij de immigratiedienst met het 'bewijs van de aanvraag' direct te starten met uw werk.

Kosten en duur van de werkvergunning aanvraag?

Een terugkomende vraag is natuurlijk wat de kosten zijn van een werkvergunning aanvraag op Curaçao. Op internet kunt u vele bedrijven vinden die u kunnen helpen met het aanvragen van uw werkvergunning voor op Curaçao. Mede doordat er veel informatie op internet te vinden is wordt het aanvragen van een werkvergunning er niet makkelijker op. Het inschakelen van een derde partij om uw werkvergunning aan te vragen is uiteraard erg handig maar vaak onnodig duur.

De overheid heeft per april 2014 besloten leges in rekening te brengen om de aanvraag te beoordelen. De leges voor een werkvergunning bedragen ANG 615. Als u vervolgens ook nog bedrijven extra veel geld moet betalen voor de begeleiding van het aanvraagproces, wordt het alleen maar duurder. Volgens ons is dit helemaal niet nodig.

Wanneer uw werkvergunning aanvraag is ingediend, mag de overheid er maximaal 4 maanden gebruiken om tot een beslissing te komen. Echter, dit is voor u geen probleem daar u gewoon mag werken wanneer u de aanvraag hebt ingediend!

Handleiding aanvragen
Wat krijg je?
  • Stappenplan vergunningaanvraag
  • Overzicht documenten aanvraag
  • Handige informatie over Curaçao
Éénmalig tarief
  • Standaard pakket € 24,50 incl. OB (BTW)
Hoe werkt het?

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, wordt u automatisch doorgestuurd naar onze download-pagina waar u alles benodigde stukken kunt downloaden.