Doe-het-zelf handleiding Werkvergunning Curaçao

Vraag nu uw Tewerkstellingsvergunning zelf aan via onze handige handleiding!

Werken op Curaçao

Bent u het regenachtige Nederland zat en wilt u genieten van een heerlijk tropisch klimaat? Kom dan naar Curaçao en beleef hier de ultieme werkervaring. Als u niet al te kritisch bent in het zoeken van een baan, dan kun u op Curaçao zeker op korte termijn aan de slag. Er zijn altijd wel vacatures open in de toeristische sector die u eventueel kunt vervullen. Daarnaast zijn er vele internationale organisaties gevestigd op Curaçao die vragen naar professionals.

Wanneer u hebt besloten om te gaan werken op Curaçao, moet u nog wel een aantal dingen regelen. Denk hierbij aan huisvesting, een werkvergunning aanvragen (officieel een Tewerkstellingsvergunning), een auto huren e.d. Gelukkig kunnen wij u met het belangrijkste helpen, namelijk uw werkvergunning.

Handleiding werkvergunning Curaçao

Om de werkvergunning voor op Curaçao direct goed aan te vragen, hebben wij een handige handleiding voor u gemaakt. In deze handleiding wordt stap voor stap toegelicht wat u allemaal moet regelen en hoe de aanvraag gedaan moet worden. Deze kunt u eenvoudig via ons verkrijgen en dan kunt u direct starten met het aanvragen van uw werkvergunning voor Curaçao.

Heb u tijdens het aanvraagproces vragen of onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen dan samen kijken waar u vastloopt en hoe we dit kunnen oplossen.

Huisvesting op Curaçao

Tijdens het werken op Curaçao is het natuurlijk extra fijn als u een goed onderkomen hebt. Het regelen van een huisvesting op Curaçao is vrij gemakkelijk, echter is het aanbod van lange verhuur vaak kleiner dan de vraag.

Daarom adviseren wij altijd om tijdig te starten met het zoeken naar een geschikte huisvesting. Daarnaast dient u voordat u uw werkvergunning voor Curaçao aanvraagt, de huisvesting te hebben geregeld! U moet namelijk tijdens de aanvraag aangeven waar u gaat verblijven.

Wanneer mag ik werken?

Zoals u wellicht al vaker gelezen en gehoord hebt, mag u als Nederlander per jaar zes maanden op Curaçao wonen. De overheid gaat er dan vanuit dat u als toerist verblijft op Curaçao. Wanneer u plannen hebt om te gaan werken op Curaçao, dan mag u niet zomaar op het eiland verblijven zonder vergunning. U hebt dan een werkvergunning nodig, zodat u legaal de werkvloer op kan. De immigratiedienst en overheid kijken bij de beoordeling van uw werkvergunning of u uzelf kunt voorzien in u eigen levenshoud gedurende uw tijd op Curaçao.

Het grote voordeel bij de aanvraag van een werkvergunning op Curaçao is dat u als Nederlander al direct na het indienen van de aanvraag aan de slag mag. U hoeft dus niet te wachten op de beslissing van de overheid. Het is dus toegestaan, na de online inlevering van u documenten bij de immigratiedienst met het 'bewijs van de aanvraag' direct te starten met uw werk.

Kosten en duur van de werkvergunning aanvraag?

Een terugkomende vraag is natuurlijk wat de kosten zijn van een werkvergunning aanvraag op Curaçao. Op internet kunt u vele bedrijven vinden die u kunnen helpen met het aanvragen van uw werkvergunning voor op Curaçao. Mede doordat er veel informatie op internet te vinden is wordt het aanvragen van een werkvergunning er niet makkelijker op. Het inschakelen van een derde partij om uw werkvergunning aan te vragen is uiteraard erg handig maar vaak onnodig duur.

De overheid heeft per april 2014 besloten leges in rekening te brengen om de aanvraag te beoordelen. De leges voor een werkvergunning bedragen ANG 615. Als u vervolgens ook nog bedrijven extra veel geld moet betalen voor de begeleiding van het aanvraagproces, wordt het alleen maar duurder. Volgens ons is dit helemaal niet nodig.

Wanneer uw werkvergunning aanvraag is ingediend, mag de overheid er maximaal 4 maanden gebruiken om tot een beslissing te komen. Echter, dit is voor u geen probleem daar u gewoon mag werken wanneer u de aanvraag hebt ingediend!

Handleiding aanvragen
Wat krijgt u?
  • Duidelijke stappenplan vergunningaanvraag
  • Alle benodigde documenten
Ook inbegrepen
  • Belangrijke telefoonnummers overzicht
  • Tandartsen, doctoren etc. gegevens
Éénmalig tarief
  • De handleiding en documenten kosten normaal € 38,50 nu tijdelijk € 24,50 incl. OB (BTW)
Hoe werkt het?

Zodra de éénmalige vergoeding voor de werkvergunning handleiding en overige documenten is ontvangen, wordt u automatisch doorgestuurd naar onze download-pagina waar u alle belangrijke stukken onbeperkt kunt downloaden.